Den blå farve - Tracy Chevalier

Den blå farve

By Tracy Chevalier

  • Release Date: 2012-06-01
  • Genre: Fiction & Literature

Description

Andre titler af forfatteren: Pige med perleørering, Faldne engle, Jomfruen med enhjørningen, Brændende ild og Forunderlige skabninger.


En medrivende roman om to kvinder, der er født århundreder fra hinanden, men hvis familierelationer og skæbnefællesskab knytter dem sammen.  

Ella Turner prøver ihærdigt på at passe ind i det lille, sammentømrede samfund i den franske landsby, som hun er flyttet til. Hun ændrer endda sit navn tilbage til Tournier. Isoleret og ensom drages hun af at undersøge sin Tournier-familiebaggrund, med et hjerteskærende resultatet.  
Isabelle du Moulin, kendt under navnet La Rousse på grund af sit voldsomme røde hår, hånes og skyes i sin landsby – mistænkt for heksekunst og spottet af calvinisterne for sin lighed med Jomfru Maria. Da hun bliver gravid har hun ikke andet valg end at gifte sig ind i den arrogante Tournier-familie. En chokerende skæbne venter hende – som Ella afslører fire hundrede år senere. 

Tracy Chevalier er født i 1962 i Washington DC, og er opvokset der. Hun har en bachelorgrad i engelsk fra Oberlin College, Ohio, og en masteruddannelse i kreativ skrivning fra East Anglia universitetet i Norwich, England. Hun bor i London med sin mand og søn – en by hvor hun har boet i mere end 20 år. 
Inden forfattergerningen tog helt over, arbejdede hun i en årrække som bogredaktør. Tracy Chevalier er forfatter til seks. Hendes karriere begyndte i 1997 med 'Den blå farve', men i Danmark er hun mest kendt for sin roman 'Pige med perleørering' (1999), der også er succesfuldt filmatiseret med Colin Firth og Scarlet Johansson i hovedrollerne. 

Pressen skrev:

”Tracy Chevaliers debutroman er et sandt mesterværk. Sjældent har en bog været så velskrevet, spændende og levende, som det er tilfældet med 'Den blå farve.”   * * * * * -bogrummet.dk 

”Det er en roman, der indeholder kærlighed, spænding, historie, utroskab, lidenskab, kort sagt, en roman, det er værd at stifte bekendtskab med. Chevaliers trofaste læsere vil bestemt ikke blive skuffet. Og nye læsere vil få lyst til at stifte yderligere bekendtskab med hendes bøger.” -Dansk BiblioteksCenter   

”Den blå farve er god underholdning med masser af girlpower og dramatik.”  -Jydske Vestkysten 

”Bogen er spændende historie, og man vender åndeløst bladene for at komme til at kende kvindernes skæbne.” -litteratursiden.dk 

”Det er god underholdning på hver side.” -Albertslund Nærradio

”Tracy Chevaliers første roman er en triumf. Fremragende.” -Time Out