Faldne engle - Tracy Chevalier

Faldne engle

By Tracy Chevalier

  • Release Date: 2012-06-01
  • Genre: Fiction & Literature

Description

FALDNE ENGLE er en fascinerende fortælling om barnevenskaber, seksuel vækkelse og menneskelig skrøbelighed. Om en nation i forandring og om kampen for kvindernes stemmeret.

Januar 1901, dagen efter dronning Victorias død: To familier mødes ved deres tilstødende gravsteder på en fashionabel London-kirkegård. Waterhouse-familien hylder den afdøde dronning og holder fast i victorianske traditioner; Coleman-familien ser frem til et mere moderne samfund. Med gensidig modvilje knyttes familierne uløseligt til hinanden, da deres døtre bliver venner bag gravstenene. Og hvad værre er, de bliver også venner med graverens snavsede søn.  

Det nye århundrede finder sit fodfæste, mens pigerne vokser op; automobiler erstatter heste, elektricitet overstråler gaslys, nationen løsriver sig af det knugende victorianske samfunds skygger. Og de to familiers liv forandres for altid, da den smukke, frustrerede mrs. Coleman med katastrofale følger søger at vinde større personlig frihed.

Tracy Chevalier er født i 1962 i Washington DC, og er opvokset der. Hun har en bachelorgrad i engelsk fra Oberlin College, Ohio, og en masteruddannelse i kreativ skrivning fra East Anglia universitetet i Norwich, England. Hun bor i London med sin mand og søn – en by hvor hun har boet i mere end 20 år. 
Inden forfattergerningen tog helt over, arbejdede hun i en årrække som bogredaktør. Tracy Chevalier er forfatter til seks. Hendes karriere begyndte i 1997 med 'Den blå farve', men i Danmark er hun mest kendt for sin roman 'Pige med perleørering' (1999), der også er succesfuldt filmatiseret med Colin Firth og Scarlet Johansson i hovedrollerne. 

 “Det er et veltegnet tidsbillede af tidens dobbeltmoral skrevet med lethed, hjerte og intellekt. Den spændende fortællerkonstruktion giver humoren og det menneskelige aspekt, så det hele læses i et åndedrag.” -Dansk BiblioteksCenter

”Beskrivelserne af kvindeskæbner for 100 år siden er smukke og stærke.”  * * * *  -Alt for damerne  

”En særdeles medrivende og tankevækkende roman, som man ikke glemmer lige med det samme.” -litteratursiden.dk

”Med den kunstneriske frihed har hun blandet historie og fiktion til en mageløst god bog.” -Helsingør Dagblad 

”Vi følger de første generationer af kvinder, der kæmper for tilværelsen uden for de afstukne rammer. Det er velfortalt og interessant.” -Kristeligt Dagblad